Fructe de mare cu vin

Printeaza

Fructe de mare cu vin din: file de peste, midii, creveti, calamari, morcov, fenicul, ceapa, apio, ceapa, usturoi, ulei, vin, masline, sare, piper.

Ingrediente:Fructe de mare cu vin

  • 500 g file de peşte
  • 1 kg midii
  • 4 creveţi jumbo
  • 6-8 baby calamari
  • 1 morcov
  • 1 fenicul
  • 2 fire de ceapă verde
  • 1 apio
  • 1 ceapă roşie
  • 2 căţei de usturoi
    3 linguri cu ulei de măsline
  • 1 ardei iute
  • 1 lingură cu pastă de tomate
  • 100 ml vin alb sec
  • 250 g supă de peşte
  • 400 g suc de roşii
  • 8-12 măsline fără sâmburi
  • sare
  • piper
  • zeamă de lămâie
  • busuioc

 

Mod de preparare:

Spală legumele şi taie-le cubuleţe. Curăţă ardeiul de seminţe şi taie-l fin.

Incălzeşte uleiul şi căleşte legumele cu usturoiul. Adaugă pasta de tomate, vinul alb şi adu-le la temperatura de fierbere. După câteva clocote, pune supa, sucul de roşii şi lasă-le la foc domol 15 minute.

Condimentează şi pune zeama de la o lămâie. Pune fileurile de peşte tăiate după preferinţă, midiile, calamarii, creveţii şi măslinele şi mai lasă pe foc, acoperit, 6-8 minute.

Indepărtează midiile care au rămas închise, potriveşte gustul de sare şi piper şi garniseşte cu busuioc proaspăt. Serveşte tocana de peşte cu felii de baghetă rumenite în cuptor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.