Fructe de mare cu usturoi, rosii si ardei

Printeaza

Fructe de mare cu usturoi, rosii si ardei din: sole mici, porc de mare negru si rosu, anghila, raci, legătură asortată, vin alb sec, usturoi, ceapa, rosii, ardei rosu, migdale, caracatiţă, calamar, langustine, frunză de dafin, sepii, crabi, moule negre, esperdenyes (fructe de matre catalane), scoici Saint-Jacques, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Fructe de mare cu usturoi, rosii si ardei

  • 2 sole mici
  • 1 porc de mare negru
  • 1 porc de mare roşu
  • 100 g anghila
  • 4 raci
  • 1 legătură asortată
  • 3 pahare de vin alb sec
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 ceapă mare
  • 2 roşii mici bine coapte
  • 1 ardei roşu
  • 30 g migdale zdrobite
  • 1 caracatiţă mică
  • 1 calmar
  • 2 langustine
  • 1 frunză de dafin
  • 2 sepii mici
  • 2 crabi
  • 4 moule negre
  • 4 esperdenyes (fructe de matre catalane)
  • 2 scoici Saint-Jacques
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se spală solele şi porcii de mare, se îndepărtează capul anghilei şi se curăţă lagustinele.

Se prepară în primul rând un sos de peşte, punând capetele, oasele şi carapacele într-uri castron, împreună cu pătrunjelul, două pahare de vin alb, sare şi piper.

Se lasă la marinat cam o oră, apoi se strecoară şi se lasă să se liniş­tească separat într-o cană.

Se curăţă usturoiul, ceapa, se taie roşiile în sferturi şi ardeiul fâşiuţe. într-o. cratiţă din pământ ars, se rumenesc mai întâi la foc mic doi căţei de usturoi şi se adaugă ingredientele enumerate mai sus plus anghila.

Se toarnă un pahar de vin alb şi, numai în acel moment, se adaugă al treilea căţel de usturoi.

Se taie caracatiţa şi calmarul în bucăţi, ca şi sepiile, cărora le-aţi îndepărtat rezervorul de cerneală.

Imediat ce sucul preparatului începe să scadă, se completează cu sosul de peşte, se sărează, se piperează şi, în ordine, se adaugă “zarzuelei” bucăţile de caracatiţă şi de calmar, langustinele, frunza de dafin, sepiile, crabii şi cele patru moule, solele şi porcii de mare, racii şi, la sfârşit, fructele de mare şi scoicile Saint-Jacques.

Se ţine la foc 2-3 minute (se ia în calcul un total de 25 de minute la foc mic), se pune imediat pe masă şi vă lăsaţi purtaţi de ritmul îndrăcit al acestei zarzuela, care vă va face să dansaţi până în zori.

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.