Fructe de mare cu sos

Printeaza

Fructe de mare cu sos: fructe de mare, ceapa, usturoi, ulei de masline, vin alb, supa de legume, amidon alimentar, smantana, sare, piper.

Ingrediente:

  • 400 g amestec fructe de mare
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 pahar vin alb sec
  • 300 ml supă strecurată de legume
  • 1 lingură amidon alimentar
  • 5 linguri smântână
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa şi usturoiul, toci ceapa şi zdrobeşti usturoiul, apoi le căleşti în ulei bine încins, până se înmoaie.

Stingi cu vin şi laşi să fiarbă la foc iute până se evaporă aproape tot lichidul.

Adaugi amidonul amestecat în supa strecu­rată de legume şi laşi să fiarbă, la foc mic, până începe să se îngroaşe sosul.

Potriveşti gustul de sare şi piper, adaugi fructele de mare şi le laşi să fiarbă circa 5 minute.

Adaugi smântână, amesteci, laşi să dea 2- 3 clocote şi apoi dai vasul deoparte de pe foc.

Le serveşti imediat, garnisite cu felii de lămâie.

 

Fructe de mare cu sos

Fructe_de_mare_cu_sos

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.