Friptura de vita cu sos de piper si coniac

Printeaza

Friptura de vita cu sos de piper si coniac din: ulei, friptură vită, unt, boabe piper colorate, coniac, smântână.

Friptura_de_vita_cu_sos_de_piper_si_coniac

Ingrediente:

  • 1 lingură ulei
  • 500 g friptură vită

Ingrediente pentru sos:

  • 1 lingură unt
  • 3 linguri boabe piper colorate
  • 140 ml coniac
  • 150 ml smântână

Mod de preparare:

Incingi o lingură de ulei într-o tigaie la foc mediu. Pui bucata de carne şi o laşi să se rumeneas­că pe ambele părţi, în funcţie de cât de bine vrei să fie făcută. 

In altă tigaie, topeşti untul şi adaugi boabele de piper. Torni coniacul şi laşi să fiarbă până nu mai face bule, cam 1-2 minute. Torni smântână. Laşi să fiarbă 2-3 clocote şi apoi torni peste carne. 

Poţi servi, dacă vrei, alături de un cartof copt în coajă.

Friptura de vita cu sos de piper si coniac

Friptura_de_vita_cu_sos_de_piper_si_coniac

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.