Friptură de vită cu sos chimichurri

Printeaza

O reteta de friptura de vita cu sos chimichurri din: patrunjel, oregano, usturoi, salota, fulgi de chilli, ulei de masline, zeama de lamaie, otet de vin rosu, steak de vita, cartofi prajiti si salata.

Ingrediente:Friptură de vită cu sos chimichurri

  • 1 legatura mica de patrunjel, tocat grosier
  • 1/2 lingurita de oregano, proaspat sau uscat
  • 2 catei de usturoi
  • 1 salota, tocata
  • 1/2 lingurita fulgi de chilli
  • 2 1/2 linguri ulei de masline
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 lingurite otet de vin rosu
  • 2 steakuri de vita de aprox. 125 g
  • cartofi prajiti si salata pentru servit

 

Mod de preparare:

Pentru chimichurri, se mixează într-un robot de bucătărie pătrunjelul, oregano, usturoiul, şalota şi fulgii de chilii sau se toacă fin de mână. Se adaugă două linguri de ulei de măsline, zeama de lămâie, oţetul şi se asezonează. Se amestecă bine cu ajutorul robotului.

Se foloseşte uleiul rămas pentru a unge bucăţile de carne. Se asezonează puţin şi se pun pe o tigaie-grătar sau o tigaie încinsă. Se frig două-trei minute pe fiecare parte sau până sunt făcute cum îţi plac. Se lasă deoparte câteva minute, apoi se servesc cu sosul aromat, alături de cartofi prăjiţi şi salată.

Friptură de vită cu sos chimichurri

Friptură de vită cu sos chimichurri

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.