Friptura de vita in sos de bere
PrinteazaO reteta de firptura de vita in sos de bere din: ceapa, usturoi, morcovi, pulpa de vita, sare, piper, ulei, bulion, boabe de mustar, bere, supa, foi de dafin si ciuperci champignon.
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 300 g morcovi
- 800 g pulpa de vita
- sare
- piper
- 3 linguri ulei
- 1 lingurita bulion
- 1 lingurita boabe de mustar
- 250 ml bere
- 300 ml supa
- 2 foi de dafin
- 200 g ciuperci champignon
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 150 C. Se toaca usturoiul şi ceapa. Se curăţă morcovii şi se taie felii. Se şterge carnea, se sărează şi se piperează.
Se încing într-o cratiţă 2 linguri ulei şi se prăjeşte de jur-împrejur bucata de carne la foc iute. Se scoate şi se păstrează la cald.
Se adaugă ceapa, usturoiul şi morcovii şi se călesc puţin. Se adaugă bulionul, boabele de muştar şi se călesc.
Se stinge cu bere şi supă şi se adaugă carnea şi foi de dafin; se coc toate la cuptor circa 35 min.
Se curăţă ciupercile şi se taie felii. Se încinge într-o tigaie 1 lingură ulei şi se prăjesc ciupercile cca 5 min. Se adaugă la friptură şi se mai coace 10 min.
Friptura de vita in sos de bere
Pofta buna!