Friptura de vita cu cartofi

Printeaza

Friptura de vita cu cartofi din: pulpa de vita, unt, vin rosu, sare grunjoasa, piper, cartofi, unt si rozmarin.

Ingrediente:

  • 800 g pulpa de vita cu cartofi
  • 100 g unt
  • 200 ml vin rosu
  • sare grunjoasa
  • piper negru macinat
  • 500 g cartofi cu coaja rosie
  • 50 g unt
  • rozmarin proaspat

 

Mod de preparare:

Se condimentează buca­ta de carne cu sare şi piper măcinat, se unge cu unt şi se stropeşte cu vinul roşu. Se lasă la macerat 1 -2 ore.Se spală cartofii şi se fierb în coajă cu o linguriţă de sare.

Se bagă bucata de carne în cuptor împreună cu sosul în care a stat la macerat şi se lasă să se pătrundă bine. Se scot cartofii, se curăţă, se taie cubuleţe şi se perpelesc în untul topit. Se potrivesc cu sare şi piper şi se servesc cu rozmarin şi cu friptura feliată şi stropită cu sosul din tavă.

Friptura de vita cu cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.