Friptură tocată cu sos de ciuperci şi smântână
PrinteazaFriptură tocată cu sos de ciuperci şi smântână din: chifla, ceapa, ulei, carne tocata, ou, sare, piper, cimbru, maghiran, ciuperci, unt, faina si supa.
- 1 chifla veche de-o zi
- 3 cepe
- 4 linguri ulei
- 1 kg carne tocata mixta
- 1 ou
- sare
- piper
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita maghiran uscat
- 250 g ciuperci Champignon
- 1 lingura unt
- 1 lingura faina
- 400 ml supa
Mod de preparare:
Se înmoaie chifla, apoi se stoarce. Se curăţă şi se toacă ceapa; se căleşte într-o lingură de ulei încins şi se lasă să se răcească. Se încinge cuptorul la 180°C. Se frământă carnea tocată cu chifla, oul, 2 cepe, sare, piper, cimbru şi maghiran. Se aşază într-o formă tapetată cu hârtie de copt şi se unge cu ulei; se coace cea 1 oră.
Se pregătesc ciupercile, se taie felii şi se prăjesc în restul de ulei; sie scot. Se călesc restul de ciuperci şi se adaugă unt şi făină; se amestecă, apoi se adaugă ciupercile şi supa. Se lasă să fiarbă la foc moale cea 5 min. şi se condimentează.
Friptură tocată cu sos de ciuperci şi smântână
Pofta buna!
foarte consistenta, buna pt masa de pranz
pe gustul meu
sosul cu ciuperci e cat se poate de bun cu friptura tocata, multumim!