Friptura surpriza

Printeaza

Friptura surpriza din: carne de porc, jambon, cas, slanina, vin, unt, sare, piper.

Ingrediente:Friptura surpriza

  • 2 kg carne de porc fără os
  • 200 g jambon
  • 200 g caş sărat de oaie
  • 200 g slănină afumată
  • 1 pahar cu vin alb
  • 2 linguri cu unt
  • sare,
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Spălaţi carnea, uscaţi în prosop curat, tăiaţi-o în 12-16 felii groase. Săraţi şi piperaţi uşor fiecare felie.

Tăiaţi jambonul în felii subţiri; tăiaţi şi caşul în 3-5 felii groase. Faceţi porţiile de friptură din: 2 felii de came, 1 felie de jambon, 1 felie de caş. Legaţi cu aţă curată fiecare porţie, aşezaţi totul în tava unsă cu unt. Acoperiţi porţiile de friptură cu felii de slănină, puneţi pe lângă came un pahar cu apă caldă, băgaţî tava în cuptorul cald pentru 1 oră.

Lucraţi la foc potrivit.

Intoarceţi friptura, adăugaţi vinul, continuaţi frigerea pentru încă 1 oră. Stropiţi din când în când friptura cu sosul din tavă. Scoateţi tava din cuptor, aşezaţi friptura pe un platou mare, desfaceţi aţa şi treceţi porţiile pe farfurii. înlăturaţi slănina.

Serviţi friptura lângă legume fierte: cartofi, morcovi, broccoli – stropite cu unt. în acest caz puneţi pe masă puţină pâine.

Serviţi cu vin roşu sau rose.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.