Friptura in sos de vin cu cascaval

Printeaza

Friptura in sos de vin cu cascaval din: carne de vită, vin roşu sec, cascaval, sunca de Praga, ulei, sare, piper.

Friptura_in_sos_de_vin_cu_cascaval

Ingrediente:

  • 500 g carne de vită
  • 1 cana vin roşu sec
  • 100 ml ulei
  • 4 felii şuncă Praga
  • 100 g caşcaval
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Cureţi carnea de eventuale pieliţe şi zgârciuri. O speli şi o usuci cu un şervet absorbant, apoi o tai.  Incingi într-o tigaie puţin ulei. Rumeneşti fripturile câte 2-3 minute pe fiecare parte.

Apoi, le transferi într-un vas termorezistent. încingi cuptorul. Amesteci restul de ulei, vinul, sarea şi piperul. Torni peste fripturi şi acoperi vasul cu folie de aluminiu.

Laşi la cuptor cam 1 oră. Dai folia deoparte, feliezi caşcavalul şi-l aşezi deasupra împreună cu şunca. Piperezi şi-l mai ţii încă 10 minute.

Friptura in sos de vin cu cascaval

Friptura_in_sos_de_vin_cu_cascaval

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.