Friptura rece

Printeaza

Friptura rece din: carne de manzat, lapte, ou, faina, sare, piper, maghiran, boia, unt, castraveti.

Ingrediente:Friptura rece

  • 500 g carne de mănzat tocată
  • 1 pahar cu lapte
  • 1 ou
  • 4 linguri cu făină
  • sare
  • piper măcinat
  • maghiran
  • boia de ardei iute
  • 2 linguri cu unt
  • 2 castraveţi muraţi

 

Mod de preparare:

Amestecaţi carnea cu sare, piper măcinat, maghiran tocat, boia de ardei, omogenizaţi, adăugaţi 1 pahar cu lapte în care aţi bătut 1 ou şi aţi pus 2 linguri cu faină.

Frământaţi amestecul obţinut cu mâna, potriviţi de condimente, aşezaţi-l în tavă înaltă, unsă cu mult unt şi tapetată cu faină, împănaţi cu felii de castravete murat, coaceţi la foc tare 40 min.

Când s-a rumenit, scoateţi friptura, tăiaţi felii, iar dupa ce s-a răcit, serviţi lângă legume sote, cu/fară pâine şi salată de toamnă asortata, langa vin roşu sau rose.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.