Friptura rece cu mustar Dijon
PrinteazaFriptura rece cu mustar Dijon din: carne tocata, fleica, muschiulet sau vrabioara de vita, oua, franzela, ceapa, vin, usturoi, sare, piper, marar, patrunjel, dafin, ulei.
- 1/2 kg carne tocată amestec
- 1/2 kg fleică
- muşchiuleţ sau vrăbioare de vită
- 2-3 ouă
- 3 felii de franzelă
- 2 cepe
- 1 l vin roşu
- usturoi tocat
- sare
- piper
- mărar şi pătrunjel tocat
- 2 frunze de dafin
- 2 linguri de ulei
Mod de preparare:
Amestecaţi în castron adânc carnea tocată cu ouă crude, felii de franzelă înmuiate în apă şi fărâmiţate, ceapă tocată mărunt, verdeaţă, usturoi tocat, sare şi piper măcinat.
Frământaţi amestecul cu mâna 3-5 min, lăsaţi la rece 10-15 min.
Luaţi un vas emailat (sau de pământ) cu pereţi înalţi, ungeţi-1 cu ulei şi aşezaţi un strat de felii de came; următorul strat este de came tocată, iar ultimul strat este de felii de muşchi sau vrăbioare.
Acoperiţi carnea cu vin roşu şi puneţi forma la cuptor pentru 1 oră. Lucraţi la foc potrivit. Este gata când s-a rumenit.
Lăsaţi să se răcească în formă, apoi tăiaţi friptura felii.
Serviţi cu muştar Dijon, alături de vin roşu şi pâine de casă.
Pofta buna!