Friptura de porc cu unt aromat

Printeaza

Friptura de porc cu unt aromat din: unt, mustar, piper, ceapa verde, muschi file de porc, mar, mrocov, telina, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Friptura_de_porc_cu_unt_aromat

pentru untul aromat:

  • 120 g unt moale
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingurita piper macinat
  • 1 lingura rondele de ceapa verde

pentru friptura si garnitura:

  • 700 g muschi file de porc
  • 1 mar
  • 1 morcov
  • 2 fire telina verde
  • 2 cepe verzi
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-un castron se amestecă untul cu muştar, piper şi ceapă verde tocată. Se înfăşoară untul în folie şi se rulează; se dă la frigider.

Se spală carnea, se şterge şi se bate uşor, se sărează şi se piperează. Se ung fripturile cu ulei.

Se prăjesc într-o tigaie, cca 5 min. pe ambele feţe. Se aşază carnea pe farfurii preîncălzite şi se lasă să se odihnească cca 3 min.

Se spală mărul, se taie jumătăţi şi se curăţă de cotor. Se taie mărunt morcovul, ţelina şi ceapa, se aşază într-un castron şi se amestecă împreună cu sucul de lămâie şi uleiul. Se sărează şi se piperează.

Fripturile se servesc cu câte o felie de unt, salată şi eventual ştiuleţi de porumb preparaţi pe grătar.

Friptura de porc cu unt aromat

Friptura_de_porc_cu_unt_aromat

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte buna friptura de porc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.