Friptura picanta de porc

Printeaza

Friptura picanta de porc din: pulpa de porc, cuisoare, suc de portocale, ceapa, margarina, ghimbir, supa, vin, amidon, sare, piper, nucsoara.

Ingrediente:Friptura picanta de porc

  • 1,5 kg pulpă slabă de porc cu şorici
  • circa 30 cuişoare
  • 4 lin­guri suc de portocale proaspăt
  • îndulcitor lichid
  • 1/2 linguriţă îndulcitor
  • 2 cepe mici (sau ar­pagic)
  • 4 cm ghimbir proaspăt
  • 2 linguri margarină
  • 400 ml supă
  • 125 ml vin roşu sec
  • 2 linguri amidon
  • sare
  • piper
  • nucşoară rasă

 

Mod de preparare:

Fierbeţi car­nea într-o oală acoperită, la foc mic, cca. 1 oră. După aceea, scoateţi-o şi lăsaţi-o să se răcească. Indepărtaţi şoriciul de pe carne, lăsând un strat de grăsime. Pe aceasta crestaţi-o rombuleţe.

Aşezaţi câte un cuişor în fiecare rombuleţ. Incingeţi cuptorul la 200°C. Amestecaţi sucul de portocale şi îndulcitorul li­chid, apoi ungeţi cu acest amestec stratul de grăsime rămas pe carne. Aşezaţi carnea într-o tavă pentru friptură şi lăsaţi-o la cuptor circa 30 de minute.

Cu 10 minute înainte de a o scoa­te din cuptor, presăraţi-o cu îndulcitorul solid. Tăiaţi ceapa cubuleţe. Curăţaţi ghimbirul, daţi-l pe râzătoa­re şi căliţi-le pe amândouă în margarină. Turnaţi supa şi vinul şi fierbeţi totul 20 de minute. Legaţi cu amidon, apoi condimentaţi cu sare, piper şi nucşoară.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.