Friptură marinată

Printeaza

O reteta simpla de friptura marinata din: antricoate de vita, rosii cherry, vin rosu, usturoi, foi ded afin, ceapa, telina, zahar, cimbru, rozmarin, piper rosu si sare.

Ingrediente:Friptură marinată

  • 4 antricoate de vită
  • 300 g roşii cherry

pentru marinata:

  • 500 ml vin roşu
  • 6 căţei de usturoi
  • 3 foi de dafin
  • 1 ceapă
  • 1 ţelină
  • 1 lingură cu zahăr
  • 1 crenguţă de cimbru
  • 1 crenguţă de rozmarin
  • boabe de piper roşu
  • sare

 

Mod de preparare:

Intr-un vas de ceramică, amestecă vinul cu usturoiul şi ceapa, tocate mărunt. Adăugă foile de dafin, ţelina dată pe răzătoarea mare, zahărul, un praf de sare, boabele de piper, cimbru şi rozmarin, în marinata astfel obţinută, pune bucăţile de carne.

Acoperă vasul cu folie de plastic şi lasă la frigider cel puţin trei ore. Scurge feliile de zeama în care au stat şi frige-le pe un grătar bine încins, câte 2-3 minute pe fiecare parte.

Alături de friptura de vită, coace roşiile. Serveşte friptura fierbinte, alături de un pahar cu vin roşu.

Friptură marinată

Friptură marinată

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.