Friptura Lacul lebedelor

Printeaza

Friptura Lacul lebedelor din: muschi de porc, oua, ceapa, marar, morcovi, ridichi, cimbru, busuioc, piper, sare, condimente.

Ingrediente:Friptura_Lacul_lebedelor

  • 500 g muşchi de porc
  • 4 ouă
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 legătură mărar
  • 2 morcovi
  • 2 cepe mai mici
  • 2 ridichi
  • crenguţe cimbru
  • frunze busuioc
  • boabe piper
  • sare
  • condimente pentru friptură

 

Mod de preparare:

Muşchiul de porc îl feliezi, condimentezi şi îl pui la fiert într-o tigaie cu apă şi un pic de ulei pentru 25-30 de minute.

Fierbi ouăle tari, fierbi şi morcovul şi din ele creezi apoi lebedele astfel: cureţi ouăle cu grijă, iar 2 dintre ele le păstrezi întrebi.

Celelalte două ouă le tai în jumătate, le scoţi gălbenuşul, iar din albuş formezi gâtul şi capul lebedelor în care ai pus ochii din boabe de piper şi ciocul dintr-o bucăţică mică de morcov fiert.

Gâtul format îl pui într-un ou întreg fiert, aripile le faci din feliuţe subţiri de ceapă. Din cele două cepe formezi nuferii în mijlocul cărora pui feliuţe mici şi subtiri de morcov, iar din ridiche faci floricele decorative.

Friptura răcită o aşezi pe un platou împreună cu sosul rămas şi o decorezi astfel: pe marginea îndepărtată pui feliile de morcov în care ai pus mărarul, crenguţele de cimbru, florile din ridiche, iâr pe marginile mai apropiate adaugi nuferii, iar în mijloc cele două lebede.

Friptura Lacul lebedelor

Friptura_Lacul_lebedelor

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.