Friptura inabusita (reteta generala)

Printeaza

Friptura inabusita

Carnea se taie în bucăţi potrivite sau în felii (nu se sărează), se pune într-o cratiţă cu puţină grăsime bine Friptura inabusita (reteta generala)înfierbântată şi se lasă la foc potrivit până începe să prindă crustă. Se întoarce pe toate părţile.

După ce s-a rumenit puţin, se adaugă 1/2 pahar cu apă caldă, se acoperă cu un capac şi se continuă până ce carnea este aproape gata. Intre timp, se mai adaugă, din când în când, câte puţină apă caldă, ca să nu se ardă grăsimea şi totodată să confere frăgezime cărnii.

Se presară cu sare şi se adaugă câteva felii de legume (morcov, ţelină), ceapă, piper boabe, foaie de dafin şi usturoi, după preferinţă. Se continuă înăbuşirea până ce carnea este fragedă şi suculentă. Dacă dorim sau dacă friptura nu s-a rumenit frumos, aceasta se poate pune la cuptor (fără capac) şi se ţine până se rumeneşte.

Se scoate carnea din cratiţă, iar în sosul rezultat se pot adăuga, după preferinţă, roşii zdrobite sau o lingură de bulion. Se amestecă pentru câteva minute pe foc, după care se stinge cu vin, cu supă sau cu apă caldă, atât cât să se formeze un sos potrivit de consistent (de gros).

Sosul se strecoară şi se serveşte la friptură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.