Friptura in crusta de parmezan

Printeaza

Friptura in crusta de parmezan din: boabe de piper, boabe de ienibahar, boabe de coriandru, scortisoara, ceapa, ulei, unt, mustar, patrunjel, sare, coaja de lamaie, parmezan, muchi de vitel, spanac, fulgi de migdale, unt, salata verde, usturoi, parmezan.

Ingrediente:Friptura_in_crusta_de_parmezan

  • 2 lingurite boabe de piper negru
  • 1 lingurita boabe de ienibahar
  • 1/2 lingurita boabe de coriandru
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingurita ulei
  • 130 g unt
  • 1 lingurita mustar iute
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 40 g parmezan
  • 4 steakuri de muschi de vitel (a 200 g)
  • 1 lingura ulei
  • 100 g spanac
  • sare
  • 1 lingura fulgi de migdale
  • 100 g unt
  • 60 g salata verde sau fetica
  • 1/2 catel de usturoi
  • 2 lingurite parmezan ras

 

Mod de preparare:

Se pisează boabele de piper şi se amestecă împreună cu scorţişoara.

Se toacă ceapa şi se căleşte în ulei. Se bate untul şi se adaugă muştar, ceapă, pătrunjel, sare, piper, coajă de lămâie şi mirodenii.

Se înglobează parme­zanul şi se rulează. Se dă la frigider.

Se încălzeşte cup­torul la 100°C. Se prăjesc fripturile în ule’i; se lasă să se coacă la cuptor cca 40 min.

Se opăreşte spanacul în apă cu sare, apoi se toacă. Se rumenesc migdalele şi untul.

Se pasează toate cu salata verde, usturoiul şi parmezanul.

Se sărează, se piperează şi se dă la frigider. Se condimen­tează fripturile şi se ung cu pesto.

Se taie felii compoziţia de unt aromat şi se aşază câte o felie pe fiecare friptură. Se coace cca 5 minute.

Friptura in crusta de parmezan

Friptura_in_crusta_de_parmezan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.