Friptura de iepure

Printeaza

Friptura de iepure din: pulpe de iepure, muschi de iepure, slanina, vin rosu, lapte, ceapa, usturoi, otet din vin, ghimbir, salvie si maghiran.

Ingrediente:Friptura de iepure

  • pulpele din spate ale iepurelui
  • muschiul de sub spinare al iepurelui
  • felii de slanina afumata
  • 250 ml vin rosu
  • pentru marinata:
  • 250 ml lapte
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei usturoi
  • 4 linguri otet din vin
  • 1 lingura ghimbir macinat
  • salvie si maghiran daca doresti

 

Mod de preparare:

Prepari marinata din ingredientele de mai sus şi pui în ea carnea de iepure.

O laşi cel puţin 1 oră în frigider (cu câtstă mai mult, cu atât e mai gustoasă şi frage­dă).

Scoţi bucăţile de carne din marinată şi o pui într-o tavă. Tai fâşii slănina afuma­tă şi acoperi carnea cu ele.

Torni sosul de marinată în tavă, acoperi tava cu folie de aluminiu şi o dai la cuptor.

După 30 de minute, îndepărtezi folia şi stropeşti carnea din când în când cu sosul din tavă, în care adaugi şi vinul.

Laşi la cuptor până capătă o crustă aurie.

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • iepure marinat in lapte

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.