Friptura de iepure
PrinteazaFriptura de iepure din: pulpe de iepure, muschi de iepure, slanina, vin rosu, lapte, ceapa, usturoi, otet din vin, ghimbir, salvie si maghiran.
- pulpele din spate ale iepurelui
- muschiul de sub spinare al iepurelui
- felii de slanina afumata
- 250 ml vin rosu
- pentru marinata:
- 250 ml lapte
- 1 ceapa mica
- 2 catei usturoi
- 4 linguri otet din vin
- 1 lingura ghimbir macinat
- salvie si maghiran daca doresti
Mod de preparare:
Prepari marinata din ingredientele de mai sus şi pui în ea carnea de iepure.
O laşi cel puţin 1 oră în frigider (cu câtstă mai mult, cu atât e mai gustoasă şi fragedă).
Scoţi bucăţile de carne din marinată şi o pui într-o tavă. Tai fâşii slănina afumată şi acoperi carnea cu ele.
Torni sosul de marinată în tavă, acoperi tava cu folie de aluminiu şi o dai la cuptor.
După 30 de minute, îndepărtezi folia şi stropeşti carnea din când în când cu sosul din tavă, în care adaugi şi vinul.
Laşi la cuptor până capătă o crustă aurie.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- iepure marinat in lapte