Friptura din carne de porc la tava

Printeaza

Friptura din carne de porc la tava din: carne de porc, untura, usturoi, piper, sare.

Ingrediente:Friptura din carne de porc la tava

  • 1 kg carne de porc (o bucată de pulpă, antricot, cotlet netranşat)
  • 3 linguri untură (ulei)
  • 10-12 căţei de usturoi
  • piper boabe
  • sare

 

Mod de preparare:

Carnea se spală, se curătă de pieliţe, se împănează cu usturoiul, apoi se sărează şi se presară cu piper pisat mai mare. Se aşază apoi într-o tavă bine unsă, în care se pune tot uleiul. Se bagă la cuptor şi se lasă să se rumenească pe toate feţele, ungând din când în când cu sosul din tavă.

Dacă este vorba de o carne mai tare, se adaugă supă sau apă caldă (sau mai bine vin alb sec) şi se fierbe la foc mic. Când carnea s-a făcut (intră uşor furculiţa în ea), se scoate tava din cuptor, apoi carnea se taie în felii mai subţiri (sub 1 cm) şi se serveşte cu diferite garnituri: legume fierte, varză călită şi/sau salată de sezon.

După felul cărnii folosite, friptura la tavă este cunoscută sub diferite nume – pulpă la taivă, cotlet la tavă, antricot la tavă etc.

Menţionăm că în materie de mirodenii gusturile sunt diferite, la pregătirea fripturii putând fi folosite: cimbru, busuioc, nucşoară, ienibahar, sau amestecuri aromate pentru friptfuri, care se găsesc în comerţ.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.