Friptura din cap de piept

Printeaza

Friptura din cap de piept din: carne de porc, vin, usturoi, piper, cimbru, supa, busuioc, bulion.

Ingrediente:Friptura din cap de piept

  • 2 kg carne de porc
  • 1 pahar cu vin alb
  • 6-8 căţei de usturoi
  • piper boabe
  • 1 lingură de cimbru fărâmiţat
  • 1 cană cu supă sau apă caldă
  • 1 lingură de busuioc uscat
  • 1 lingură cu bulion

 

Mod de preparare:

Spălaţi carnea după ce aţi curăţat resturile de oase şi alte impurităţi, lăsaţi-o pe un prosop curat să se scurgă.

Puneţi carnea în tava de friptură cu apă caldă, jpiper boabe, puţin cimbru, usturoiul necurăţat de coajă şi 1 linguriţă cu sare. Lăsaţi să se frigă la foc potrivit 1 oră; întoarceţi carnea, adăugaţi vinul, completaţi — dacă nu mai are sos – cu apă caldă şi continuaţi să supravegheaţi frigerea cărnii.

Când este rumenită, puneţi peste friptură bulionul de roşii (sau 1 pahar cu suc (de roşii) şi busuioc mărunţit.

Stingeţi focul. Porţionaţi friptura şi serviţi-o caldă, cu garnitură de varză călită, orez, paste făinoase, broccoli sau conopidă fiartă.

Serviţi friptura lângă o salată asortată de murături, pâine de casă şi vin roşu sau rose.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.