Friptura de vitel la tava cu boia si usturoi

Printeaza

Friptura de vitel la tava cu boia si usturoi din: pulpă de viţel, ceapă, telina, morcov, usturoi, rozmarin, boia dulce si iute, sare, piper.

Friptura de vitel la tava cu boia si usturoi

Ingrediente:

  • 1 kg pulpă de viţel
  • 1 ceapă
  • 1 ţelină
  • 1 morcov
  • 1 căpăţână usturoi
  • 1 crenguţă rozmarin
  • 1 linguriţă boia dulce
  • 1 linguriţă boia iute
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Cureţi carnea de pieliţe, o împănezi cu căţei de usturoi, presari roz­marinul tăiat fin, dai fu boiaua dulce şi iute, cu sare şi piper, după gust.

Tai legumele rondele, le aşezi într-o tavă şi pui peste ele carnea. Torni o cană de apă, acoperi cu folie de aluminiu şi o dai la cuptorul încins, la foc mic, cam 1 oră.

Scoţi folia şi o laşi să se rumenească, având grijă să o stropeşti cu sosul din tavă. Friptura este gata când intră furculiţa cu uşurinţă în ea.

O serveşti, tăiata felii, cu legumele din tavă sau cu salată verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.