Friptura de vitel la gratar cu sos de ceapa

Printeaza

Friptura de vitel la gratar cu sos de ceapa

Friptura de vitel la gratar cu sos de ceapa din: pulpa de vitel, ceapa, ulei, lamaie, busuioc, sare, piper.

Ingrediente:

  • 800 g pulpă de viţel
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1 fir de busuioc
  • sare
  • piper negru măcinat

 

Mod de preparare:

Cureţi carnea de partea cu grăsime, o speli, o ştergi de surplusul de apă şi o pre­sari cu sare şi piper. O rulezi şi o laşi aşa. Fierbi timp de 5 minute ceapa tocată în puţină apă, adaugi uleiul şi zeama de lămâie, iar după 6-7 minute adaugi busuiocul tocat mărunt, sare şi piper. încingi grătarul şi frigi parţial carnea pe fiecare parte câte 30 de secunde (doar cât prinde crustă) după care o dai la cuptor pentru 10-15 minute.

O laşi să se răcească şi o tai felii subţiri pe care le aşezi pe un pla­tou, torni sosul şi ornezi cu cealaltă jumătate de lămâie tăiată felii.

Friptura are un aer oriental, dar vă asigur că zeama de lămâie cu ceapa, busuiocul şi carnea sunt o combinaţie foarte gustoasă şi aromată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.