Friptură de viţel inăbuşită, cu piure de spanac

Printeaza

Friptură de viţel inăbuşită, cu piure de spanac

Ingrediente:Friptură de viţel inăbuşită, cu piure de spanac

  • 1 kg carne de viţel
  • 2 morcovi
  • 2 bucăţi păstârnac
  • 1 ţelină
  • 1 kg spanac
  • 100 g unt
  • 2 linguri făină
  • 250 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tai carnea bucăţi şi o înăbuşi în apă cu puţină sare şi ulei. Cureţi morcovii, păstârnacul şi ţelina, le tai bucăţi, le adaug în cratiţă şi le laşi să fiarbă împreună.

Separat, speli spanacul, îl fierbi 15 minute, îl scurg şi-l pasezi. Topeşti untul, adaug făina, o rumeneşti puţin şi sting cu lapte.

Pui apoi şi spanacul, potriveşti gustul de sare, amesteci şi laşi piureul pe foc câteva minute. După ce a fiert friptura, o scoţi pe o farfurie şi o aduci cu piureul de spanac alături.

Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac

Friptura de vitel înabusita, cu piure de spanac

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.