Friptura de vitel cu ciuperci si boia

Printeaza

Friptura de vitel cu ciuperci si boia din: pulpă de viţel, slăninuţă afumată, ciuperci, ceapa, ulei, boia de ardei iute, boia de ardei dulce, pasta de tomate, vin, sare, piper.

Friptura_de_vitel_cu_cuperci_si_boia

Ingrediente:

  • 1 kg pulpă de viţel
  • 200 g slăninuţă afumată
  • 400 g ciuperci
  • 2 cepe
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingură boia ardei iute
  • 1 lingură boia ardei dulce
  • 200 g pastă tomate
  • 250 ml vin
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Tai cubuleţe slăninuţa afumată, iar jumătate din ea o pui la călit într-o oală cu ulei împreună cu ceapa tocată. Cureţi carnea de pieliţe, o legi cu aţă şi o pufîn oală.

Condimentezi carnea cu sare şi piper, după gust, torni vinul, adaugi boiaua, pasta de tomate şi pui peste oală un capac. Dai oala la cuptor până când furculiţa intră cu uşurinţă în carne.

Căleşti într-o tigaie restul de slăninuţă, şi când este uşor rumenită pui ciupercile curăţate şi tăiate în patru. Scoţi oala de la cuptor şi strecori sosul.

Pui înapoi în oală carnea şi sosul, peste care adaugi ciupercile şi slăninuţă. Mai dai la cuptor 5 minute. Serveşti alături de cartofi copţi.

Friptura de vitel cu ciuperci si boia

Friptura_de_vitel_cu_cuperci_si_boia

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu-mi place vitelul, are carnea prea atoasa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.