Friptura de vita la gratar cu sos de unt

Printeaza

Friptura de vita la gratar cu sos de unt din: vita, ulei, sare, piper, otet, piper, dafin, ceapa, tarhon, ou, unt, piper.

Friptura de vita poate fi preparata prin diferite metode, inclusiv prajire, coacere sau gratar. Caracteristicile fripturii de vita includ:

Textura: Carnea de vita are o textura ferma, dar este, in acelasi timp, suculenta si zemoasa. Textura variaza in functie de metoda de preparare si de tipul de carne folosit.

Gust: Friptura de vita are un gust bogat si intens, datorita continutului de grasime si aromei distincte a carnii de vita.

Culori: Carnea de vita poate avea o culoare rosie inchisa sau mai deschisa, in functie de tipul de carne si de gradul de gatire.

Compatibilitate: Friptura de vita este adesea servita cu garnituri precum cartofi prajiti, legume sau salate. De asemenea, se pot folosi sosuri pentru a imbunatati gustul.

Nutrienti: Carnea de vita este o sursa buna de proteine, fier si alte minerale esentiale. Este, de asemenea, o sursa de grasimi saturate, asadar trebuie consumata cu moderatie.

Variații: Există mai multe tipuri de friptură de vită, cum ar fi file mignon, antricot sau costiță, fiecare având caracteristici specifice.

 

Ingrediente: Friptura de vita la gratar cu sos de unt

  • 4 fripturi de vita de cate 225 g
  • 1 lingura ulei
  • sare și piper negru măcinat

Ingrediente pentru sos:

  • 6 linguri otet
  • 12 boabe de piper negru
  • 2 frunze de dafin
  • 2 cepe mici, tocate marunt
  • tarhon proaspat
  • 4 gălbenușuri de ou
  • 225 g unt la temperatura camerei
  • piper alb măcinat

 

Mod de preparare:

Pregatiti sosul. Puneti oțet, boabele de piper, frunze de dafin, ceapă și tarhon intr-o tigaie mica si gatiti pana se reduce la jumatate. Strecurati printr-o sită fină.

Se bat gălbenușurile de ou cu sare și piper alb proaspăt măcinat într-un castron mic.

Intr-o cratita, la bain-marie, adaugati castronul cu oua si incorporati oteul strecurat, amestecand sa se incorporeze.

Incorporti treptat untul si amestecati sa se omogenizeze. Pastrati sosul cald. Incalziti o tigaie mare.

Asezonati friptura cu sare și piper proaspăt măcinat negru.

Ungeti un gratar si adaugati fripturile si rumeniti pe ambele parti cate 4-5 minute.

Se servesc fripturile cu sosul de unt.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Friptura de vita la gratar cu sos pesto

Friptura de vita la gratar cu sos pesto

Friptura de vita la gratar cu sos pesto din: migdale, usturoi, patrunjel, ardei copt, branza, sare, piper, ulei de masline, vita, condimente. Ingrediente: Pentru pesto: 3 linguri migdale, prăjite 2 catei de usturoi proaspat, decojit 1/4 ceașcă pătrunjel 180gr ardei copt din conserva 1/2 cana de branza rasa 1/2 linguriță sare 1/4 lingurita piper negru […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.