Friptura de vita cu ulei de masline

Printeaza

Friptura de vita cu ulei de masline din: vrabioara, sare, unt, ulei de masline.

Ingrediente:Friptura de vita cu ulei de masline

  • 1 bucata vrabioara (de 250 g)
  • sare grunjoasă
  • ulei de măsline etravirgin
  • 100 g unt

 

 

Mod de preparare:

Se presară sarea peste bucata de carne şi apoi se stropeşte cu puţin ulei. Se lasă carnea la temperatura camerei 15 minute, acoperită cu un capac.

Intre timp se topesc 50 g unt într-o tigaie la foc mic, se lasă tigaia la foc până ce componentele solide ale untului se depun pe fundul tigăii şi se caramelizează.

Se prăjeşte carnea într-o altă tigaie, câte 2 minute pe fiecare parte, se pune pe ea sosul de unt şi se adaugă şi restul de unt.

Se scaldă carnea în untul topit 4 minute, se stinge focul, se pune capacul şi se lasă să se odihnească acolo 2 minute. Se scoate friptura şi se mai lasă cam 5 minute pe farfurie înainte de a fi servită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.