Friptură de vită cu sos şi legume

Printeaza

Friptură de vită cu sos şi legume din: usturoi, supa, malai grisat, pulpa de vita, unt, sare, piper, arpagic, sos pentru fripturi, otet balsamic, unt si ulei de masline.

Ingrediente:Friptura_de_vita_cu_sos_si_legume

  • 1 catel de usturoi
  • 350 ml supa
  • 120 g malai grisat
  • 400 g pulpa de vita taiata felii rotunde
  • 4 linguri unt topit
  • sare
  • piper
  • 150 g arpagic
  • 500 g sos pentru fripturi (instant)
  • 4 linguri otet balsamic
  • 30 g unt
  • 1 lingura ulei de masline

 

Mod de preparare:

Curăţaţi usturoiul, tocaţi-l mărunt, fierbeţi-l cu supa şi pasaţi. Adăugaţi mălaiul şi lăsaţi-l să se umfle la foc mic, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Prăjiţi carnea în untul topit cea 4 min. pe fiecare parte, apoi condimentaţi-o. Curăţaţi arpagicul, tăiaţi-l felioare, adăugaţi-l în tigaie şi prăjiţi-l cea 5 minute.

Turnaţi oţetul şi sosul de friptură, lăsaţi totul să fiarbă şi condimentaţi. Tă­iaţi untul rece fulgi, adăugaţi-l în sos şi legaţl-l astfel. Condimen­taţi mămăliga cu sare, piper şi ulei de măsline, serviţi-o alături de sosul cu arpagic şi ornaţi totul după cum doriţi.

Friptură de vită cu sos şi legume

Friptura_de_vita_cu_sos_si_legume

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.