Friptură de vită cu sos şi legume
PrinteazaFriptură de vită cu sos şi legume din: usturoi, supa, malai grisat, pulpa de vita, unt, sare, piper, arpagic, sos pentru fripturi, otet balsamic, unt si ulei de masline.
- 1 catel de usturoi
- 350 ml supa
- 120 g malai grisat
- 400 g pulpa de vita taiata felii rotunde
- 4 linguri unt topit
- sare
- piper
- 150 g arpagic
- 500 g sos pentru fripturi (instant)
- 4 linguri otet balsamic
- 30 g unt
- 1 lingura ulei de masline
Mod de preparare:
Curăţaţi usturoiul, tocaţi-l mărunt, fierbeţi-l cu supa şi pasaţi. Adăugaţi mălaiul şi lăsaţi-l să se umfle la foc mic, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Prăjiţi carnea în untul topit cea 4 min. pe fiecare parte, apoi condimentaţi-o. Curăţaţi arpagicul, tăiaţi-l felioare, adăugaţi-l în tigaie şi prăjiţi-l cea 5 minute.
Turnaţi oţetul şi sosul de friptură, lăsaţi totul să fiarbă şi condimentaţi. Tăiaţi untul rece fulgi, adăugaţi-l în sos şi legaţl-l astfel. Condimentaţi mămăliga cu sare, piper şi ulei de măsline, serviţi-o alături de sosul cu arpagic şi ornaţi totul după cum doriţi.
Friptură de vită cu sos şi legume
Poftă bună!