Friptura de vita cu sos de vin

Printeaza

Friptura de vita cu sos de vin din: pulpa de vita, sare, vin, ulei de masline, ardei, piper, boia dulce, cimbrisor si pulpa de rosii.

Ingrediente:Friptura_de_vita_cu_sos_de_vin

  • 1 kg pulpă de vită
  •  sare
  • 2 cani vin alb
  • 4-5 linguri ulei de măsline
  •  ardei roşu uscat
  •  piper
  •  boia dulce
  •  cimbrişor
  • 400 g pulpă de roşii

 

Mod de preparare:

Carnea de vită se spală, se unge cu ulei, se înţeapă cu cuţitul şi se aşază în tavă acoperită cu un capac.  Se bagă în cuptor 10-15 minute, după care se toarnă o ceşcuţă de apă şi una de ulei amestecată cu vin. Se acoperă şi se înăbuşe încă 15 minute. Se verifică dacă s-a înmuiat şi se întoarce pe partea cealaltă.

Se pasează pulpa de roşii cu ardeiul roşu uscat, se amestecă cu sare, piper, usturoi pisat şi cimbrişor şi se pune pe foc să dea în câteva clocote. Sosul obţinut se toarnă peste carne, se adaugă vinul şi se mai lasă în cuptor până ce carnea s-a înmuiat bine. Friptura se lasă să se răcească puţin şi se feliază.

Friptura de vita cu sos de vin

Friptura_de_vita_cu_sos_de_vin

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • vita la cuptor cu sos

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.