Friptura de vita cu sos de vin rosu

Printeaza

Friptura de vita cu sos de vin rosu din: carne de vita, morcov, pastarnac, sare, piper, telina, dafin, vin, otet, slanina, ulei, pasta de rosii.

 

Ingrediente:Friptura de vita cu sos de vin rosu

  • 800 g carne de vită
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • sare
  • piper
  • 50 g ţelină
  • 1 foaie dafin
  • 4 boabe de piper negru
  • 1 legătură cimbrişor
  • 300 ml vin ro­şu
  • 100 ml oţet din vin
  • 100 g slănină
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri pastă de roşii

 

Mod de preparare:

Carnea se spală, apoi se şterge. Morcovul, păstârnacul şi ţelina se curăţă, apoi se taie felii.

Carnea se aşază într-o cratiţă, deasupra se pun legumele şi foaia de dafin. Se presară cu cimbrişor tocat mărunt şi boabele de piper, apoi se toarnă vinul.

Oţetul se diluează cu 250 ml de apă, se dă în clocot, se răceşte, apoi se toarnă peste carne. Se acoperă cratiţa şi se introduce în frigider până a doua zi.

La preparare, slănina se taie mărunt, se topeşte în unt încins, se pune carnea şi se prăjeşte pe toate părţile. Se adaugă, de asemenea, şi legumele, pasta de roşii, apoi se toarnă marinata strecurată.

Se acoperă cratiţa şi se dă la cuptor timp de 2 ore.

Când este gata, carnea se scoate, se taie felii, iar sosul din tavă se pasirează. Se serveşte cu cartofi fierţi şi legume sote.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Friptura de vita cu taietei

Friptura de vita cu taietei

Friptura de vita cu taietei din: carne de vita, broccoli, taietei, usturoi, ulei, sos de soia. Ingrediente: 1 broccoli 500 g carne de vită, tâiată fâşii 4 ciuperci mari 250 g tăieţei 1 lingură ulei de măsline 2 căţei de usturoi, tocat 3 linguri sos de soia 4 linguri sos hoisin zeama de la lămâie   […]

 

Friptura de vita cu chives

Friptura de vita cu chives 

Friptura de vita cu chives din: carne de vita, broccoli, chives, taietei, usturoi, ulei, sos de soia. Ingrediente: 1 broccoli 500 g carne de vită, tâiată fâşii 4 ciuperci mari 0 legătură de chives 250 g tăieţei cu ou 1 lingură ulei de măsline 2 căţei de usturoi, tocat 3 linguri sos de soia 4 linguri […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.