Friptura de vita cu portocala si ghimbir

Printeaza

Friptura de vita cu portocala si ghimbir din: friptura, zeama de portocale, ghimbir, ulei, sos de soia, miere, sherry, orez.

Ingrediente:Friptura de vita cu portocala si ghimbir

  • 4×175 g friptură de vita
  • zeama de la 2 portocale
  • 3 cm ghimbir răzuit
  • 1/2 linguriţă ulei de susan
  • 1 lingură sos de soia
  • 1 linguriţă miere
  • 1 linguriţă sherry sau coniac
  • 4 bucati pak choi, tăiate în două
  • 500 g orez fiert la microunde cu cocos, lemongras şi chilii

 

Mod de preparare:

Intr-o pungă de plastic pune carnea, ghimbirul, uleiul de susan, sosul de soia, mierea şi sherry şi dă la rece minim 20 minute.

Incinge un vas Zneaderent şi prăjeşte friptura 3 min pe fiecare parte. Transferă pe platou încălzit şi ţine la cald.

Adaugă pak choi în vas, cu tâiatura în jos şi prăjeşte 2 minute, apoi întoarce şi stinge cu marinata rămasă. Adu la punctul de fierbere şi ţine pe foc 2 minute.

Intre timp, dă orezul la microunde, conform instrucţiunilor înscrise pe ambalaj şi porţionează în farfurii. Adaugă pak choi, friptura şi stropeşte cu sosul fierbinte.

Friptura de vita cu portocala si ghimbir

Friptura_de_vita_cu_portocala_si_ghimbir

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.