Friptura de vita cu piept afumat
PrinteazaFriptura de vita cu piept afumat din: antricoate de vita, piept afumat, morcovi, ceapa, vin rosu sec, ulei, usturoi, foaie de dafin, cimbru, sare, piper.
- 4 antricoate de vita
- 150 g piept afumat
- 2 morcovi
- 2 ceapa
- 250 ml vin rosu sec
- 50 ml ulei
- 2 catei de usturoi
- o foaie de dafin
- o crenguta de cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o cratită se încinge uleiul si se rumeneşte carnea pe ambele părţi. , Se scoate şi, în acelaşi ulei, se pun la călit ceapa şi pieptul afumat. Se pune carnea din nou în cratiţă, se toarnă vinul şi 250 ml apă, se pun foaia de dafin, crenguţa de cimbru şi usturoiul tăiat felioare.
Se acoperă şi se lasă la foc mic aproximativ 90 de minute. După aceea, se pun morcovii, se potriveşte gustul de sare şi piper, se mai pune apă şi se mai lasă pe foc, fără capac, o oră.
Friptura de vita cu piept afumat
Pofta buna!