Friptură de vită cu legume şi cu sos de hrean şi smântână

Printeaza

Friptură de vită cu legume şi cu sos de hrean şi smântână din: sare, pulpe de vita, ceapa, telina, boabe de piper, boabe de ienupar, foi de dafin, patrunjel, morcovi, bulb de telina, praz, cartofi, unt, hrean, smantana si nucsoara.

Ingrediente:Friptura_de_vita_cu_legume_si_cu_sos_de_hrean_si_smântâna

  • sare
  • 1 kg pulpa de vita
  • 2 cepe
  • legume pentru supa (ceapa, telina, etc)
  • 1 lingurita boabe negre de piper
  • 1 lingurita boabe de ienupar
  • 1 foaie de dafin

cartofi cu smantana:

  • 1 ceapa
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2 morcovi
  • 1/4 bulb de telina
  • 1 tulpina praz
  • 800 g cartofi
  • 1 lingura cu unt
  • 6 cm radacina hrean
  • 100 ml smantana
  • sare
  • piper
  • nucsoara

 

Mod de preparare:

Fierbeţi 3 l apă cu sare. Fierbeţi carnea 2 – 3 ore şi luaţi spuma din când în când. Tăiaţi mărunt legumele pentru supă. Adăugaţi-le în supa de carne după cca 1 oră, împreună cu mirodeniile. Puneţi deoparte 800 ml supă.

Tăiaţi legumele cubuleţe, respectiv inele, iar cartofii rondele. Căliţi ceapa, rădăcina de pătrunjel şi ţelina în unt. Adăugaţi cartofii, turnaţi cei 800 ml supă şi fierbeţi cca. 15 minute. Adăugaţi prazul şi morcovii şi fierbeţi încă 10 min.

Curăţaţi hreanul şi daţi-l pe râzătoare. Adăugaţi-l peste restul legumelor împreună cu smântână, sarea, piperul şi 1 vârf de cuţit de nucşoară. Ornaţi cu verdeaţă.

Friptură de vită cu legume şi cu sos de hrean şi smântână

Friptura_de_vita_cu_legume_si_cu_sos_de_hrean_si_smântâna

Poftă bună!

2 comentarii

  1. CUm arata friptura asta de vita

  2. Virginia Costinas

    Nota 10 pentru friptura asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.