Friptura de vita cu legume asortate

Printeaza

Friptura de vita cu legume asortate din: snitele de vita, vinete, rosii, ceapa verde, usturoi verde, otet, bicarbonat, rosii in suc, pasta de ardei dulce, ulei de masline, sare, piper, busuioc, ardei iute.

Ingrediente:Friptura de vita cu legume asortate

  • 4 şniţele de vită mai mari
  • două vinete
  • 4 roşii
  • 4 fire ceapă verde
  • 4 fire usturoi verde
  • o lingură cu oţet
  • 3 g bicarbonat de sodiu
  • o conservă roşii în suc
  • o lingură cu pastă de ardei dulce
  • 200 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • ardei iute

 

Mod de preparare:

Şniţelele de vită se spală, se pun într-un bol cu oţetul şi bicarbonatul de sodiu, sare şi piper după gust. Se presară puţin busuioc, se adaugă puţin ulei şi apă cât să le acopere şi se introduc la rece 30 de minute.

Se scot din marinată, se aşază într-o tavă şi se toarnă deasupra roşiile din cutie tocate mărunt, amestecate cu sare, piper, ulei şi pasta de ardei dulce.

Se adaugă puţină apă, se introduc în cuptorul încins şi se coc până ce carnea devine moale.

Vinetele se spală, se taie rondele, se presară cu sare şi se pun într-o strecurătoare. După 30 de minute se clătesc, se scurg de apă şi se pun într-o tavă adâncă.

Se adaugă roşiile tăiate rondele, sare şi piper după gust, busuioc tocat, ceapa şi usturoiul verde tăiate rondele. Se coc la foc mediu 15-20 de minute şi se servesc alături de carne.

 

Friptura de vita cu legume asortate

Friptura de vita cu legume asortate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.