Friptura de vita cu ciuperci si rozmarin

Printeaza

Friptura de vita cu ciuperci si rozmarin din: carne de viţel, morcovi, ciuperci, praz, pastarnac, ardei grasi, ou, usturoi, rozmarin, sare, piper rosu si negru, muştar, vin alb.

Friptura de vita cu ciuperci si rozmarin

Ingrediente:

  • 2 kg carne de viţel, fără os
  • 2 morcovi
  • 200 g ciuperci proaspete
  • 1 praz
  • 1 păstârnac
  • 2 ardei graşi de culori diferite
  • 1 ou
  • 1 căpăţână usturoi
  • rozmarin
  • sare
  • piper roşu şi negru
  • 200 g muştar
  • 200 ml vin alb

Mod de preparare:

Freci bine carnea cu usturoiul pisat, apoi o ungi cu muştar. Presari pe ea sare, piper şi rozmarin. Secţionezi în câteva locuri bucăţile de carne, dar nu de tot.

Crestăturile formate le ungi cu muştar şi usturoi, presari sare, piper şi rozmarin, apoi le aşezi pe toate într-o tavă, pe care o adojoeri cu o folie alimentară şi o laşi la frigider pentru 6 ore.

Intr-o tigaie bu ulei încins, căleşti un sfert de praz tocat mărunt, până devine sticlos.

Adaugi ciupercile feliate, ardeii cubuleţe, iar după 5 mi­nute dai tigaia la o parte şi pui oul bă­tut cu puţină sară.

Cu acest amestec umpli crestăturile formate în carne, apoi legi strâns cu sfoară alimentară. împa­chetezi bucăţile de carne în folie de aluminiu, le pui într-o tavă în care adaugi puţină apă şi dai la cuptor pentru 1-2 ore.

Scoţi tava, adaugi restul de legume, scoţi folia de aluminiu de pe carne şi aşezi carnea peste legume. Dai din nou tava la cuptor, pentru 30 de minute. înainte de servire, tai carnea pe lungime.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.