Friptura de vita cu ceapa
PrinteazaFriptura de vita cu ceapa din: pulpă de vită, ceapa, ciuperci, capere, boia, pasta de tomate, sare, piper, vin, ulei.
- 1 kg pulpă de vită
- 6 cepe
- 200 g ciuperci
- 1 lingură capere, opţional
- 1 linguriţă boia
- sare
- piper
- 1 lingură pastă de tomate
- 500 ml vin roşu
- 50 ml ulei
- cimbru
Mod de preparare:
Incingi uleiul într-o cratiţă şi căleşti carnea tăiată cubuleţe. 0 laşi câteva minute să se rumenească, apoi adaugi ceapa tăiată fideluţă. Acoperi şi mai laşi să fiarbă 5-10 minute.
Torni vinul şi ţii să fiarbă până se pătrunde carnea.
Adaugi ciupercile, condimentezi cu sare, piper, boia, adaugi ca-perele, pasta de tomate şi mai ţii să fiarbă 15 minute. Serveşti friptura presărată cu cimbru proaspăt.
Pofta buna!