Friptura de vita cu bulion

Printeaza

Friptura de vita cu bulion din: pulpa de vita, ceapa, morcovi, faina, vin, bulion, sare, piper.

Ingrediente:Friptura_de_vita_cu_bulion

  • 1 kg pulpă de vită
  • 2 cepe
  • 500 g morcovi
  • 1 lingură făină
  • 1 litru vin alb sec
  • 3 linguri bulion
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

În ulei, se pune la călit ceapa tocată si, după ce s-a înmuiat, se adaugă carnea tăiată pe fibră. Se lasă să se rumenească, se adaugă făina, se lasă 30 de secunde si se toarnă vinul. Se lasă la fiert o oră cu capac.

Apoi, se adaugă morcovii tăiati rondele. Se mai lasă o oră la fiert si, cu 10 minute înainte de a fi gata, se pune bulionul si, eventual, încă putină apă.

Se potriveste gustul de sare si piper.

 

Friptura de vita cu bulion

Friptura_de_vita_cu_bulion

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.