Friptură de raţă cu mere coapte

Printeaza

Friptură de raţă cu mere coapte

Ingrediente:Friptură de raţă cu mere coapte

  • 1 raţă
  • 12 mere mari
  • 1 lingură untură
  • sare

 

Mod de preparare:

În raţa curăţată, spălatăşi sărată dinainte, se introduc două mere mai mici. Se aşază în tava de friptură, cu o lin­gură de unturăşi cîteva linguri de apă.

Se dă la cuptor la foc mai iute şi se stropeşte mereu cu zeama din tavă. Cînd raţa începe să se rumenească, se pun în jurul ei merele spălate şi bine şterse, iar focul se face mai slab.

Pe măsură ce se coc, se scot merele din tavă, lăsînd să se termine raţa de fript.Cînd este gata, se scoate din tavă, se taie, se aşază pe o farfurie de servit, aranjînd merele coapte în jurul bucăţilor de friptură.

În tavă se pun două linguri de apă, se lasă să fiarbăşi se amestecă cu lingura. Acest sos se strecoarăşi se toarnă peste bucăţile de friptură.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • PREPARARE CARNE RAŢA

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.