Friptură de pui cu castravete, ceapă si coriandru

Printeaza

O reteta de Friptură de pui cu castravete, ceapă si coriandru din: limes, pui, usturoi, ardei iute, ghimbir, coriandru, zahar brun, sos de peste, castravete si ceapa.

Ingrediente:Friptură de pui cu castravete, ceapă si coriandru

  • 4 limes, taiate in jumatati
  • 1 pui de 2 kg
  • 8 catei de usturoi, 4 taiati si 4 intregi
  • 1 ardei iute, curatat de seminte si tocat
  • 1 bucata mare de ghimbir
  • cateva fire de coriandru
  • 2 linguri de zahar brun fin
  • 1 lingura sos de peste
  • castravete feliat, ceapa taiata fin si crengute de coriandru, pentru servit

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 190° C/gaz 5. Se storc limes într-un bol, iar jumătăţile se introduc în cavitatea puiului, alături de căţeii de usturoi întregi, jumătate din ghimbir şi firele de coriandru. Se pune puiul într-o tavă şi se coace o oră.

In timp ce puiul se coace, se prepară glazura lipicioasă. Se adaugă restul de usturoi, ardeiul iute, ghimbirul, zahărul brun şi sosul de peşte peste zeama de lime şi se pasează. Se pune glazura într-o tigaie şi se lasă pe foc până când scade suficient cât să se poată urige cu ea puiul.

După ce puiul a stat la cuptor o oră, se adaugă puţină apă în tavă. 5e toarnă jumătate din cantitatea de glazură peste pui, apoi se mai lasă 45 de minute. Se poate acoperi cu o folie de aluminiu dacă prinde prea repede o crustă rumenă. Când e gata, se lasă deopa’te.

Se toarnă zeama de la pui peste restul glazurii şi se mai lasă la fiert la foc mic. Se adaugă zahăr sau sos de peşte dacă este nevoie. Puiul se serveşte cu castravete, ceapă, coriandru şi sos alături.

Friptură de pui cu castravete, ceapă si coriandru

Friptură de pui cu castravete, ceapă si coriandru

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.