Friptură de pui aromată, cu vin şi usturoi

Printeaza

Friptură de pui aromată, cu vin şi usturoi din: pulpe de pui, vin alb sec, usturoi, foaie de dafin, ulei, rozmarin, oregano, sare, piper.

Friptura_de_pui_aromata_cu_vin_si_usturoi_04

Friptură de pui aromată, cu vin şi usturoi

 

Ingrediente:

  • 4 pulpe de pui
  • 1 cana de vin alb sec
  • 4 catei de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura amestec rozmarin si oregano
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli bine carnea şi o asezonezi cu amestecul de condimente, sare şi piper. Pui uleiul în tavă, cu foaia de dafin, vinul si căţeii de usturoi necurătati, zdrobiţi doar cu latul cuţitului. Aco­peri tava cu o folie de alumi­niu şi o introduci în cuptor.

Friptura_de_pui_aromata_cu_vin_si_usturoi_02

Coci friptura 45 de minute, apoi dai la o parte folia şi o mai laşi 10 minute, până se rumeneşte. Dacă sosul a scăzut, mai adaugi jumătate de cană cu vin alb. Serveşti friptura cu cartofi ţărăneşti, cartofi piure sau orez si cu murături sau salată alături.

Friptura_de_pui_aromata_cu_vin_si_usturoi_03

Friptură de pui aromată, cu vin şi usturoi

Friptura_de_pui_aromata_cu_vin_si_usturoi_04

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.