Friptura de porumbel cu garnitura
PrinteazaFriptura de porumbel cu garnitura din: porumbei mai măricei, costiţă afumată, ciuperci proaspete sau din conservă, cartofi, unt, untura, vin, pătrunjel verdesare.
- 3 porumbei mai măricei
- 300 g costiţă afumată
- 300 g ciuperci proaspete sau din conservă
- 1 kg cartofi
- 50 g unt
- 2-3 linguri untură
- 50 ml vin
- 1 lingură pătrunjel verde tocat
- sare
Mod de preparare:
Porumbeii îi cureţi, îi speli, le introduci picioarele în interior (în tăietura făcută pentru a scoate măruntaiele), întorci aripioarele spre spate, presari cu sare şi piper şi îi prăjeşti înăbuşit cu unt, la cuptor.
Ciupercile şi cartofii le cureţi, le speli şi le tai în cubuleţe, apoi le prăjeşti separat în untură încinsă, împreună cu fâşii de costiţă.
După ce le-ai prăjit, pui cartofii şi ciupercile într-un vas, adaugi vinul şi sosul format la friptura porumbeilor, strecurat prin sită.
Laşi să fiarbă 7-8 minute. Porumbeii bine rumeniţi îi tai în două şi îi serveşti imediat cu garnitura de mai sus.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/friptura-de-porumbel-cu-garnitura html