Friptura de porc la tava cu dovlecei

Printeaza

Friptura de porc la tava cu dovlecei din: carne de porc, ulei, ardei, morcov, unt, dovlecei, faina, lapte, marar, iaurt.

Ingrediente:

  • 150 g carne slabă de porc
  • 15 g ulei
  • 1 felie de ardei gras sau gogoşar
  • 2-3 felii morcov
  • 250 g dovlecei
  • 5 g unt
  • 1/2 linguriţă făină
  • 2 linguri lapte
  • mărar verde
  • 2 linguri iaurt

 

Mod de preparare:

Se fierbe carnea cu morcovii şi ardeiul. Cand e bine pătrunsă, se scoate din apă, se pune cu uleiul şi puţină apă la cuptor să se rumenească.

Dovleceii curăţaţi şi spălaţi se taie cuburi şi se fierb în apă clocotită. Se scurg, se pun într-o cratiţă şi se acoperă cu făină desfăcută în lapte, la care se adaugă puţină apă caldă.

Se lasă să fiarbă încet pe marginea maşinii, fără să se amestece, 5-10 minute. Se adaugă untul, mărarul verde tocat şi se servesc alături de friptură, cu iaurt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.