Friptura de porc la cuptor cu ananas si scortisoara

Printeaza

Friptura de porc la cuptor cu ananas si scortisoara din: ananas, ulei vegetal, ceapa, usturoi, pulpă de porc, scorţişoară, chimen, piper măcinat, suc de portocale, sare, făină, zahar, orez (cu bobul mare).

 

Ingrediente:Friptura_de_porc_la_cuptor_cu_ananas_si_scortisoara

  • 1 ananas (curăţat de coajă şi miez)
  • 4 linguriţe ulei vegetal
  • 1 ceaşcă ceapă tăiată
  • 1 linguriţă usturoi pisat
  • 1 1/2 kg pulpă de porc, tăiată mărunt
  • 8 cuişoare
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • 1/2 linguriţă chimen
  • 1/2 linguriţă piper măcinat
  • 1 ceaşcă suc de portocale
  • 1/2 linguriţă sare
  • 2 linguriţe făină
  • 2 linguriţe zahăr
  • 1 ceaşcă orez (cu bobul mare)

Mod de preparare:

Incălzeşti cuptorul. O parte din ananas îl tai în rondele groase de un deget, pe fiecare-dintre ele, tă- indu-le apoi în două semicercuri. Restul fructului îl tai în bucăţi mai amri. încălzeşti într-o cratiţă două linguri de ulei, în cuptorul potrivit de încins. Adaugi ceapa şi laşi la cuptor circa 5 minute, până se înmoaie.

Adaugi usturoiul şi laşi cam un mi­nut. Ungi carnea cu sosul rezultat şi o împănezi cu cuişoare. Freci carnea cu scorţişoară, chimen şi piper. Dai la cuptor şi laşi până se rumeneşte puţin, 4-5 minute pe fiecare parte.

Adaugi ananasul şi laşi până se rumeneşte carnea bine şi zeama fructului se evapo­ră (circa 5 minute). Adaugi sucul de portocală, apa şi sarea, dai în clocot. Acoperi şi pui din nou în cuptor, lăsând timp de 45 de mi­nute.

Scoţi apoi carnea pe un platou, acoperind-o, pentru a rămâne caldă. Scoţi grăsimea din zeama rămasă, după care o pui la fiert. Adaugi făina, pentru a se mai îngroşa sosul, amestecând conti­nuu. întno cratiţă largă, la foc mij­lociu, încălzeşti o linguriţă de ulei.

Presari zahărul peste feliile de ananas şi le aşezi în cratiţa pusă pe foc, până ce zahărul devine caramel (4-5 minute pe fiecare parte). Procedezi la fel cu anana­sul rămas, cel tăiat în bucăţi mai mari.

Friptura de porc la cuptor cu ananas si scortisoara

Friptura_de_porc_la_cuptor_cu_ananas_si_scortisoara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.