Friptura de porc in vas de lut

Printeaza

Friptura de porc in vas de lut din: spata de porc, morcovi, usturoi, ceapa verde, lamaie, cimbru, chimion, ienibahar, ardei iute, ulei, sare, piper, varza murata, sunca, smantana, ceapa, dafin, chimen, ulei.

Ingrediente:Friptura de porc in vas de lut

  • 4 bucăţi de spată de porc fără os
  • 4 morcovi
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 legătură de ceapă verde sucul şi coaja de la o lămâie
  • 3 fire de cimbru
  • 1/2 linguriţă de chimion
  • 2 boabe de ienibahar
  • 1 linguriţă de ardei iute roşu 60 ml ulei
  • sare de mare şi piper negru după gust

Pentru garnitură:

  • 600 g varză murată
  • 120g şuncă afumată
  • 150 ml smântână
  • 1 ceapă
  • 1 frunză de dafin
  • 1/2 linguriţă de chimen măcinat
  • 1 lingură de ulei

 

Mod de preparare:

Presaţi carnea cu degetele. Marinaţi-o pentru cel puţin o oră într-un amestec de ceapă verde tocată, sucul şi coaja de lămâie, chimion, ienibaharul zdrobit, frunzele de cimbru, ardeiul iute, usturoiul zdrobit, ulei, sare şi piper.

Cu ajutorul unui dispozitiv de curăţat legume, tăiaţi morcovii în fâşii ce vor fi aranjate pe fundul vasului de lut. Apoi puneţi carnea, iar deasupra turnaţi marinada. Acoperiţi cu capac şi introduceţi în cuptorul preîncălzit la 190°C, pentru o oră.

Tocaţi ceapa şi sotaţi-o în ulei, până când se cara- melizează, după care adăugaţi şunca tăiată în fâşii, lăsând-o la prăjit până când devine maronie.

La final, adăugaţi varza murată tocată mărunt şi frunza de dafin. Lăsaţi tigaia la foc mic timp de 15 minute, iar apoi aromaţi cu chimen. Turnaţi smântână şi lăsaţi garnitura să se îngroaşe.

Serviţi carnea pe pat de mâncare de varză.

 

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • friptura la cuptor in oala de lut

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.