Friptură de porc cu varză acră

Printeaza

Friptură de porc cu varză acră

Friptură de porc cu varză acră

Ingrediente:

  • o varză murată
  • un kilogram muşchi de porc
  • 300 ml ulei
  • o lingură de seminţe de chimen
  • două cepe
  • o legătură de pătrunjel
  • sare, piper
  • o lingură de boia dulce
  • două frunze de dafin
  • mălai
  • ardei iute
  • smântână

Preparare:

Varza murată se toacă mărunt, se pune într-o oală cu apă rece şi se lasă cel puţin o jumătate de zi la desărat.

Se schimbă apa de două-trei ori, se pune varza într-o strecurătoare şi se presează.

Intr-o oală se pune jumătate din cantitatea de ulei şi se căleşte ceapa curăţată de foi şi tocată mărunt. Când ceapa a devenit aurie se aşază varza, se acoperă cu apă, se adaugă frunzele de dafin şi se lasă să fiarbă.

Se toarnă apă de câte ori este nevoie. Când varza este aproape fiartă se presară puţin piper, se adaugă seminţele de chimen şi se amestecă. Se mai lasă pe foc zece minute şi se opreşte.

Muşchiul de porc se spală, se taie în felii şi se bate puţin cu ciocanul de şniţele.

Se condimentează, se trec prin boia şi se prăjeşte în ulei încins. Se servesc alături de varza fierbinte, presărate cu verdeaţă tocată.

Friptură de porc cu varză acră

Friptură de porc cu varză acră.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Eu prefer cartofii cu rozmarin la friptura de porc, dar o sa incerc si cu varza.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.