Friptura de porc cu sos de portocale

Printeaza

Friptura de porc cu sos de portocale din: pulpa de porc dezosata, ceapa, suc de lamaie, suc de portocala, usturoi, ulei, turmeric, boia dulce, dafin, rozmarin, cimbru, boabe de piper, vin alb, sare, piper, smantana lichida, vin dulce.

Ingrediente: Friptura_de_porc_cu_sos_de_portocale

  • 1,5 kg de pulpa de porc dezosata

Ingrediente marinada:

  • 1 ceapa tocata
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • sucul de la 1 portocala
  • 4 catei de usturoi, zdrobit
  • 2 linguri ulei
  • 1/4 lingurita de turmeric
  • 1/4 lingurita de boia dulce
  • 3 foi de dafin
  • 1 lingurita de rozmarin macinat
  • 1 lingurita de cimbru macinat
  • 5 boabe de piper
  • 50 ml de vin alb sec
  • sare, piper, dupa gust

Ingrediente pentru sos:

  • 50 ml de smantana lichida
  • 50 ml de vin dulce

 

Mod de preparare:

Facem o marinada amestecand ingredientele mentionate. Intai frecam pasta usturoiul cu sare, ulei, piper macinat si celalalte condimente, apoi adaugam sucul de lamaie, cel de portocala si vinul. Pastram si pulpa cu cojile ramase de la portocala, careia i-am stors sucul.

Amestecam marinada cu ceapa tocata, boabele de piper si cojile de portocala, dupa care scufundam carnea in amestec si o masam temeinic cu el. Dam la rece acoperit, timp de cel putin doua ore, de preferat, pana a doua zi.

Optional, putem lega carnea cu sfoara pentru a-si pastra forma si feliile sa fie frumoase si aproximativ egale, apoi o punem intr-o tava unsa cu ulei, adaugam marinada, mai putin cojile de portocala care altfel vor amari sosul, acoperim totul cu folie de aluminiu si coacem in cuptorul incins la 200° C, timp de 40 de minute, dupa care scoatem folia si mai coacem pana este frumos rumenita.

Sosul din tava il strecuram, il amestecam cu 50 ml vin si 50 ml de smantana, il fierbem usor pana se evapora alcoolul, asezonam cu sare si piper si il servim peste aceasta friptura aromata, alaturi de o garnitura, dupa preferinta.

 

Friptura de porc cu sos de portocale

Friptura_de_porc_cu_sos_de_portocale

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • friptura de porc cu sos de portocala

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.