Friptura de porc cu sos de mere

Printeaza

Friptura de porc cu sos de mere din: lamaie, muschiulet de porc, frunze de salvie, mere, zahar brun, cartofi copti, legume verzi.

Ingrediente:Friptura_de_porc_cu_sos_de_mere

  • 1 lamaie, taiata pe jumatate
  • 4 bucati muschiulet de porc, a cate 150 g fiecare
  • pentru sosul de mere:
  • 2 linguri frunze de salvie, tocate grosier
  • 3 mere decojite si tocate
  • 1 lingurita cu varf de zahar brun
  • cartofi copti si legume verzi, pentru servit

 

Mod de preparare:

Taie bucăţile de carne pe orizontală, aproape până la capăt, apoi deschide-le ca pe o carte. Aşază-le într-o farfurie, asezonează-le şi presară coaja rasă de lămâie şi 1 lingură de salvie. Lasă carnea la marinat cel puţin 30 de minute.

Pune carnea pe grătar sau în tigaia-grill timp de 8-10 minute, până se pătrunde. în acest interval, întoarce o dată bucăţile de carne. Intre timp, pune zeama de lămâie într-o crăticioară. Adaugă merele, salvia rămasă, zahărul şi asezonează.

Adu-le la punctul de fierbere, amestecând încontinuu timp de 6 minute. Serveşte sosul cu carnea de porc şi salata preferată. Dacă vrei să faci un grătar în aer liber, pregăteşte sosul din timp şi transportă-l într-un borcan închis etanş.

Friptura de porc cu sos de mere

Friptura_de_porc_cu_sos_de_mere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.