Friptura de porc cu sos de castraveciori murati

Printeaza

Friptura de porc cu sos de castraveciori murati din: muschi de porc, ceapa, castraveciori murati, mustar, vin, sos de rosii, sare, piper, smantana, unt.

Ingrediente:Friptura_de_porc_cu_sos_de_castarveti

  • 500 g pulpa sau muschi de porc
  • 1 ceapa
  • 2 castraveciori murati in saramura
  • 1 lingura mustar
  • 1 pahar vin
  • 1/2 pahar sos de rosii
  • sare
  • piper
  • 2 linguri smantana pentru gatit
  • 10 g unt

 

Mod de preparare:

Tai carnea în felii groase, de 1 1/2 – 2 cm. Le presari cu sare şi piper şi le prăjeşti în unt încins, pe ambele părţi. Cureţi ceapa şi o toci mărunt. Scoţi carnea pe o farfurie şi, în untul rămas, căleşti ceapa. Adaugi castraveciorii tăiaţi ca nişte tăiţei subţiri, muştarul, sosul de roşii şi vinul.

Fierbi sosul câteva minute, după care adaugi bucăţile de carne şi introduci vasul în cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 40 de minute. Când carnea s-a pătruns, adaugi smântână şi lasi sosul să mai dea în câteva clocote. La sfârşit, sărezi şi condimentezi preparatul după gust.

Friptura de porc cu sos de castraveciori murati

Friptura_de_porc_cu_sos_de_castarveti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.