Friptură de porc cu prune

Printeaza

O reteta delicioasa de friptura de porc cu prune, vin, ulei, alune de padure, zahar, cuisoare, sare, piper, boia, cimbru verde.

Ingrediente: Friptură de porc cu prune

  • 1 kg muşchi de porc
  • 500g prune
  • 200ml vin
  • 2 linguri ulei
  • 100g alune de pădure
  • 1lingură zahăr
  • 3 – 4 cuişoare
  • sare
  • piper
  • boia
  • cimbru verde

Mod de preparare:

Zdrobiti şi amestecaţi într-un mojar sarea, piperul, cimbrul, cuişoarele şi boiaua. Cu acest amestec ungeţi muşchiul şi prăjiţi-l în ulei încins pe toate părţile. Când este rumenit uniform, puneţi-l într-o tavă unsă cu ulei, adăugaţi vinul amestecat cu zahărul şi puneţi tava la cuptor la foc potrivit.

După 20 de minute, puneţi lângă carne prunele fără sîmburii în locul cărora aţi pus câte o alună. Când carnea este fragedă scoateţi tava din cuptor, lăsaţi-o la răcit şi apoi tăiaţi carnea în felii.

 

Friptură de porc cu prune

Friptură de porc cu prune

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.