Friptura de porc cu piure de conopida

Printeaza

Friptura de porc cu piure de conopida din: muschi de porc, ulei, usturoi, curry, cimbru, vin, conopida, unt, lapte.

Ingrediente:Friptura_de_porc_cu_piure_de_conopida

  • 2 bucăţi muşchi de porc
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 praf de curry
  • 1 linguriţă cu cimbru
  • 1 pahar cu vin alb

Pentru piure:

  • 1 conopidă mică
  • 1 lingură cu unt
  • 2 linguri cu lapte

 

Mod de preparare:

Pregăteşte friptura astfel: amestecă toate condimentele într-un bol şi toarnă uleiul. Unge feliile de carne cu această compoziţie, apoi pune-le într-un vas de yena uns cu puţin ulei.

Pune din loc în loc usturoiul tăiat mărunt. Toarnă 50 ml apă şi coace friptura 30 de minute, scoate vasul, toarnă vinul şi mai coace până când carnea este gata şi s-a rumenit.

Ai grijă să o întorci la jumătatea timpului de preparare! In timp ce se face friptura, pregăteşte piureul: fierbe conopida, apoi paseaz-o. Amestec-o bine cu untul, laptele şi sare după gust.

Serveşte friptura alături de piureul de conopidă.

Friptura de porc cu piure de conopida

Friptura_de_porc_cu_piure_de_conopida

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.